Haymarket by Scandic är en dröm i sann art deco-anda. I foajén leder en fantastisk trappa blicken upp till restaurangen Paul’s.
Mat förknippas oftast med något lustfyllt, under fritiden såväl som på arbetet, vilket i sin tur genererar matrester. Idag ses vårt matavfall som en viktig råvara för att ta fram miljövänlig energi i form av biogas. För att nå EUs mål om energiåtervinning av organiskt material har svenska regeringen beslutat att insatser ska vidtas så att senast år 2020 sorteras minst 50 procent av matavfallet från hushåll, storkök, butiker och restauranger ut och behandlas biologiskt så att växtnäring tas tillvara, och minst 40 procent av matavfallet behandlas så att även energi tas tillvara. Genom användning av en matavfallskvarn kan detta mål uppnås. Förutom en miljövinst bidrar avfallskvarnen med en trevligare arbetsmiljö utan sanitära problem, ökad effektivitet med bättre ergonomi utan tunga lyft samt en lägre sophanteringskostnad. Disperators matavfallskvarnar har sedan 40-talet använts i kök på land såväl som i marin miljö, denna väl beprövade teknik kan numera kopplas till både tank eller avlopp.
Ring oss på 08-724 0160
Eller fyll i nedan så hör vi av oss
Arbetsmiljöproblem såsom påfrestande arbetsställning och manuell hantering med tunga lyft är vanliga. Belastning minskar och produktiviteten ökar genom ergonomisk förbättring med hjälp av matavfallskvarn.
Vårt samhälle har idag fortsatt all anledning att kraftigt öka insamlingen av matavfall för att tillfredsställa det ständigt ökade behovet av biogas som ett miljövänligt alternativ till förorenande fossila bränslen.
Ring oss på 08-724 0160
Eller fyll i nedan så hör vi av oss
I dialog med marknaden driver vi vår egen forsknings- och utvecklingsverksamhet med förståelse för produktutvecklingens balans mellan teknik, ekonomi, produktion och miljöpåverkan.