Djurgårdens Sjöcafé

Djurgårdens Sjöcafé

Djurgårdens sjöcafé har ett härligt läge vid entrén till Kungliga nationalstadsparken. Dess popularitet ställer höga krav på kökets hantering av matavfallet. I samband med att byggnaden renoverades 2013 investerade man i ett matavfallssystem.

Systemet innefattar en matavfallkvarn från Disperator placerad i köket. Det malda matavfallet transporeras via rör till en matavfallstank och därefter en fettavskiljare. Tankarna är nedgrävda under mark utanför huset för smidig hämtning, vilket enbart sker en gång i månaden. Tömningen sker under tidig morgon då det ännu inte finns några besökare på plats, och för att minimera inverkan på verksamheten.

För ett kök som under högsäsong kan servera upp till 2 000 tallrikar varje dag har det nya matavfallssystemet inneburit stora fördelar. ”Det är stor skillnad mot hur vi hade det förut, i det gamla huset”, säger Hans Jansson som driver Djurgårdens sjöcafé. ”Då släpade vi säckar med avfall till sophuset en bit bort. En bra dag i restaurangen kunde det bli uppåt 50 säckar, vilket självklart var tungt för personalen. Vissa helger kunde det även bli för mycket, helt enkelt. Då var vi tvungna att täcka över sopsäckarna med kartonger för att det inte skulle se för otrevligt ut.”

”Vi är mycket nöjda med det nya systemet. Förutom att det är smidigt för personalen, betalar det helt klart av sig själv – utan tvekan”, säger Hans.

Driftansvarige, Stefan Lellky, säger även att "Det funkar klockrent, hela systemet är väldigt pålitligt och hittills har det bara rullat på."

Källa: Rensa Entreprenad

Kontakta oss

Jag vill veta mer!

Ring oss på 08-724 0160
Eller fyll i nedan så hör vi av oss