Varför ska du välja Disperator som leverantör?

Efter 50 år som marknadsledande tillverkare av avfallskvarnar till den marina industrin har vår erfarenhet och hängivenhet resulterat i den unika driftsäkerhet som krävs för extrema förhållanden på världshaven. Vår innovationsförmåga har dessutom givit kök i kommuner insamlingssystem och den utrustning för källsortering av matrester som krävs idag och samtidigt är ekonomiskt överkomlig.

Kvalitet

Disperator Driftsäkerhet

Driftsäkerhet

I kombination med företagets goda rykte och produkternas höga kvalité har Disperator skapat sig en marknadsledande position när det kommer till utrustning för matavfalls-hantering inom den marina industrin världen över. Den långa livslängden och driftsäkerheten vilar främst på valet av komponentdelar. För att nämna några; malverk av speciallegerat stål (med hårdhet av så mycket som 50HRC), hölje och montage av rostfritt stål EN1.4301 (AISI304) som standard, motor av skyddsklass IP55 som standard, unik och väl beprövad tätningskonstruktion mellan malverk och motor. Eftersom vi äger alla produktionsverktyg utlånade till våra leverantörer, och all montering och testning sker i vår egen fabrik i Stockholm har vi full insyn i alla komponenters framtagning, vilket i sin tur möjliggör en högre kvalitetsmedvetenhet.

Disperator Kvalitetskontroll

Kvalitetskontroll

Kvalitet är ett ledord hos Disperators anställda och det finns tydligt föreskrivna rutiner över hur kvalitetskontroller sker vid såväl inleverans som montering och innan utleverans till kund. Vi använder bl.a. tätkontroll av lagersköldar, håltolkar för spel & toleranser i malverken, ett väl utvecklat kalibreringssystem och el- respektive spolvattentest av färdiga kvarnar med montage. Resultaten av dessa kontroller lagras under produktens serienummer i vårt administrativa system. Uppgifterna säkerhetsställer även att du som kund kan känna dig trygg i vår vetskap av just din kvarns mätvärden och därmed driftsäkerhet.

Disperator svensk kvalitet_

Svensk produkt

Vi är stolta över att kunna märka vårt storkökssortiment av matavfallkvarnar med Made in Sweden. Att man associerar Sverige och svenska produkter med något positivt och med hög kvalitet är internationellt vedertaget. Därutöver, genom att anlita lokala leverantörer får det även en värdefull innebörd på den inhemska marknaden, bland annat stimuleras arbetstillfällen och miljön förbättras genom kortare transportvägar. Till sist, genom att hålla våra leverantörer nära ökar vår flexibilitet och leveranstiden förkortas.

Kompetens

Medalj utdelad för ett brett sortiment av avfallskvarnar.

Mer än 70 års erfarenhet

Disperators verksamhet stäcker sig tillbaka till 40-talet, och även om det har funnits andra produkter i sortimentet har matavfallskvarnar alltid varit kärnverksamheten. Med över 70 års erfarenhet har vi byggt upp den kunskap som gjort oss till specialister inom produktion, utveckling och distribution av utrustning för effektiv hantering och källsortering av matavfall. Som en bekräftelse på en stabil ekonomi har vi allt sedan år 1999 tilldelats ”Trippel A” för högsta kreditvärdighet i Dun & Bradstreets kreditratingsystem.

Bild på en CE-märkt produkt från Disperator.

Produktsäkerhet hela vägen

Oavsett var i världen du som kund befinner dig är det tillverkarens skyldighet att se till att levererade produkter är säkra att använda. Disperators CE-märkta storkökssortiment uppfyller säkerhetskraven i EUs Maskindirektiv 2006/42/EG, EMC-direktiv 2014/30/EG samt Lågspänningsdirektiv 2014/35/EC. I vårt kvalitetsarbete har vi valt att samarbeta med Intertek, ledande global leverantör av kvalitetslösningar för företag och myndigheter. För att säkerställa att Disperators produkter uppfyller gällande europiska säkerhetskrav har vi anlitat Intertek (www.intertek.se) för att granska våra produkter.

Matavfallskvarnar för hushåll är CE märkta med hänsyn till Lågspänningsdirektivet 2006/95/EC och för detta BEAB-godkända (Europeisk tredjepartscertifiering).

Glad kundtjänst medarbetare som hjälper vår kund att hitta rätt avfallskvarn.

Vårt engagemang

Med glädje och entusiasm genereras äkta engagemang och god gemenskap, det ska helt enkelt vara roligt att gå till jobbet! Därutöver, för att fullfölja våra löften till kunder, leverantörer och partnerns ska vår trimmade organisation ha rutiner för snabba beslut som ger korrekt agerande, snabb service och leveransprecision. Vårt personliga bemötande skapar ett informationsutbyte som är öppen, rak och saklig.

All montering och testning av maskiner sker i Disperators fabrik innan leverans till kund. Även försäljning och marknadsföring till svenska såväl som internationella kunder sker härifrån. Nyutveckling, marknadsanpassningar, kundanpassningar och tillverkning av komponenter till maskiner koordineras av oss. Uppfinnare, konstruktörer och komponenttillverkare arbetar mot våra specifikationer och alla produktionsunderlag och ritningar samt verktyg och modeller ägs och underhålls av Disperator.

Vill du att vi ska bli din leverantör eller har du andra frågor?


Hör gärna av dig till oss för mer information. Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan. Om du hellre vill ringa eller maila till oss, gå till vår kontaktsida.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.