Matavfallssystem för restaurangkök
Inom restaurangkök har rutiner och utrustningar för hantering av matavfall utvecklats långsamt. Besvärlig manuell hantering och förvaring av matavfall i kärl eller säckar är ett slitsamt arbete och utgör samtidigt en hygienisk risk. Ni har säkert flera gånger funderat på hur det kan automatiseras för att öka lönsamheten för er verksamhet.
Hanteringen av matavfall är en del av kostnaden för serveringen av era måltider. Ju effektivare denna hantering är desto mer tid, engagemang och pengar blir över till matupplevelsen för era gäster – och desto fler gäster väljer att komma till just din restaurang.
Ni önskar kunna:
- spara på kostnaderna för sophämtning
- frigöra nuvarande soputrymmen för andra ändamål
- frigöra tid och personal till kundservice samt öka kapaciteten i köket
- erbjuda en bättre arbetsmiljö med mindre spill, dålig lukt, rengöring och tunga lyft
- följa upp och minska matsvinnet, i förlängningen minska kostnaderna för inköpta råvaror
- minska miljöbelastningen och därmed ge er restaurang en miljöprofil där ni bidrar till insamlingen av matavfall för dagens biogasframställning
Det gäller att skräddarsy en lösning som passar just er verksamhet – dvs. att utgå från de mängder avfall som bildas i ert kök och de typer av avfall som ni hanterar. Dessutom gäller det att finna en lösning som uppfyller just er kommuns krav & regler på hur matavfallet samlas upp och/eller transporteras till biogasanläggning eller reningsverk.
Låt oss få berätta hur Disperator redan har löst dessa problem och behov i andra kök. Kontakta oss idag!